Výroba

Celý proces vzniku syrovej torty začína samozrejme nadojením mlieka. Čerstvé mlieko sa pripravuje na syrenie. Nasleduje syrenie mlieka a spracovanie syreniny, z ktorej formujeme hrudku. Je potrebné dodržiavať presný technologický postup na to, aby sme dostali to pravé syrové. Na to, aby vznikli rôzne pekné tvary sú potrebné rôzne formy na syr. Taktiež si potrebujeme vyrobiť syrové nite, korbáčiky, uzlíky, ružičky a iné ozdoby. Niektoré dekorácie je potrebné ručne vyrezať, no na to už nepomôže nič iné, len mať skúsené rúčky. Niektoré syry ešte musíme zaúdiť. Teraz potrebujeme fantáziu, cit a jemnú motoriku. Šikovné ruky našich zamestnankýň vyrobili už tisíce tort, no každá jedna torta je stále vyrábaná s radosťou a chuťou potešiť obdarovaného malým umeleckým dielom. Keď je torta dokončená, tak už len šup na váhu, pekne zabaliť a počkať v chladničke.